Новини

Економічний форум день другий: про вільний ринок, розвиток людського капіталу та роль жінки у бізнесі й політиці

!IMG_8663

У Дніпрі триває Дніпровський економічний форум DEF’2021, який об’єднав представників влади, бізнесу та громад. Сьогодні учасники долучились до тематичних семінарів, воркшопів та тренінгів. Разом  розбиралися у трендах світової торгівлі, інструментах державної й регіональної підтримки експорту й алгоритмах пошуку партнерів на міжнародному ринку.

У дискусійній панелі про людський капітал, освіту й трансформацію індустріальних міст взяла участь Валентина Затишняк, директорка Дніпропетровського інвестиційного агентства.

«Ми бачимо сьогодні своєрідну технічну революцію: економіка країни й регіону змінюється, виникають нові галузі, а компанії — вже не просто виробники, а установи, що мають дотримуватись технічних й екологічних норм. В той же час освіта не встигає прилаштовуватись до таких змін. Тому наша мета — налагодити ефективний діалог між компаніями, закладами професійно-технічної освіти та владою. Це необхідно задля якісного забезпечення регіону кваліфікованими кадрами розвитку підприємств та підвищення конкурентоздатності Дніпропетровщини», — розповіла очільниця DIA.

Увага форуму була зосереджена також на вільному ринку й економічних реформах. Спікером дискусійної панелі «Жінки в бізнесі та політиці: рецепт успіху» виступила начальниця гуманітарного управління обласної ради, депутатка обласної ради й голова громадської організації «Жінки плюс» Лілія Гиренко. «Питання гендерної рівності — в числі пріоритетів європейської політики і досить актуальне для нашого суспільства. Останніми роками ситуація почала змінюватися. Представництво жінок в обласній раді зросло з 20% до 30%. До 40% збільшилася чисельність жінок-депутаток у міських радах Кривого Рогу, Жовтих Вод, Марганця та Синельникове. Це дійсно позитивні зрушення. А от на рівні очільниць сільських та селищних рад ситуація майже не змінилася. Тобто нам є, над чим працювати. Переконана, що гендерний партитет у владі, бізнесі,політиці піде лише на користь нашій країні», — сказала Лілія Гиренко.

Учасники Дніпровського економічного форуму DEF’2021 також говорили про розвиток туризму.

!IMG_8741 !IMG_8597 !IMG_8712 !IMG_8731 !IMG_8561 !IMG_8732 !IMG_8738 !IMG_8793 !IMG_8764 !IMG_8763 !IMG_8759 !IMG_8568 !IMG_8559