Новини

Електронні петиції, консультації та звернення: в обласній раді обговорювали важливість цифровізації

peticii1

В Дніпропетровській обласній раді сьогодні відбувся онлайн-семінар для громад Дніпропетровщини «Удосконалення використання інструментів  е-урядування та е-демократії як складових розвитку цифровізації громад». Учасниками були представники від 56 громад області.

Захід мав на меті:

🔸сприяння динамічному розвитку інформаційного суспільства, можливостей для задоволення інформаційних потреб та реалізації прав і свобод громадянина на основі своєчасної, достовірної, повної та прозорої інформації;

🔸забезпечення інформаційної, цифрової безпеки та кібербезпеки громадян;

🔸мінімізація людського фактору та корупційних ризиків в наданні публічних послуг.

«Нашим управлінням попередньо був проведений моніторинг використання територіальними громадами Дніпропетровської області інструментів е-демократії у своїй роботі та підготовлений аналітичний матеріал. Його надали для обговорення на семінарі, де спільно з громадами намагалися з’ясувати питання щодо формування уявлення стану на даний час та правильно сформувати завдання на найближче майбутнє», – зазначила Тетяна Дацько, начальниця управління моніторингу соціально-економічних процесів та підтримки місцевих ініціатив Дніпропетровської обласної ради.

Оцифровуючи операції, місцева влада має можливість ефективніше обробляти заявки та пропозиції, що надходять від жителів громад. Це також сприяє прозорості даних, економить час співробітників, автоматизує завдання, покращує кібербезпеку. Цифрове управління виключає витрати на друк та розсилку документів громадянам.

«Повномасштабна війна проти України триває, але щоденна боротьба наближує нас до заповітного дня перемоги. Саме тому Дніпропетровська обласна рада під керівництвом Миколи Лукашука долучилась до процесів з розробки та впровадження планів відновлення та відбудови України.

Згідно з Президентським планом широкомасштабної модернізації України результатом впровадження реформи державного управління має стати створення ефективної, відкритої та гнучкої структури місцевої влади із застосуванням новітніх інформаційно-комунікативних технологій, яка повинна бути здатна виробляти і реалізовувати цілісну державну політику, спрямовану на суспільний сталий розвиток і адекватне реагування на внутрішні та зовнішні виклики.

Ми проаналізували основні виклики та проблеми у даній сфері за останні два роки і пропонуємо проведення циклу заходів, спрямованих на створення певних рекомендацій, висновків, пропозицій для працівників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та громадських організацій з метою якісного і належного використання тих можливостей, які надає нам сьогодні Е-демократія для відбудови держави шляхом розвитку цифрової економіки та суспільства України!», – сказав радник голови Дніпропетровської обласної ради Євгеній Марченко.

IMG_20220812_190209_012

IMG_20220812_190204_761

InShot_20220812_190239866IMG_20220812_190148_641
IMG_20220812_190159_862