Новини

Заборона на вилов риби у Дніпропетровській області

Слайд1

Це щорічна практика, коли обмеження впроваджуються під час нересту риби. Цього року — заборона триватиме з 25 березня по 9 червня. Головна мета — поновлення та збереження популяції різних видів риб та біоресурсів. Такі обмеження стосуються всіх водойм і річок, з 1 квітня – і Каховського водосховища. Про це повідомили в обласній раді під час розширеного засідання за участю представників Держрибагенства, патрульної поліції, Держекоінспекції, громадських організацій.

Обласна рада звертає увагу рибалок, що у зв’язку зі змінами клімату, період заборони вилову риби встановлено дещо раніше за попередні роки. Наразі облрадою розроблена чітка система взаємодії правоохоронних органів. Такий підхід приніс значні результати минулого року, був визнаним кращим і запропонованим до введення в інших регіонах країни.

Нагадуємо, відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення, за незначне порушення правил рибальства передбачено попередження або накладення штрафу на громадян. Залежно від ступеня завданих збитків, за грубі порушення передбачена також кримінальна відповідальність — штраф 3400 — 6800 грн або позбавлення волі на строк до 3 років з конфіскацією знарядь і засобів лову, та незаконно добутих водних біоресурсів.