Новини

Задзвонили срібні дзвони в Україні: у Дніпропетровській обласній бібліотеці ім. Первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія провели захід до Дня Соборності.

msg-518201556-85458

Фахівці бібліотеки, літератори і науковці, духовники і читачі говорили про історію єднання України, про боротьбу українців і майбутню перемогу. Свято вшановує Соборність, якої наша країна прагнула понад 100 років тому і бореться за неї зараз. Український інститут національної пам’яті зазначив, що гасло Дня Соборності 2024: «Наша єдність – наша зброя», тому що соборність це не лише про спільне минуле. Це й про потребу у згуртованій співпраці заради майбутнього.

«Нині слово соборність вмістило ще більше змісту. Адже українці знову борються, як і століття тому, за свою єдину неділиму країну. Схід і захід, центр, південь і північ країни – всі українці об’єднані задля однієї мети. Українці не бажають поділу на донецьких, луганських, харківських, київських. Українці бажають зберегти свою єдність, свою Соборність, і пронести її через віки. У цій боротьбі ми як один потужний механізм, що йде до перемоги. В єдності наша сила», – сказала заступниця начальника управління з питань культури та спорту – начальниця відділу Дніпропетровської обласної ради Ірина Корчемаха.

Імпреза – вшанування до Дня Соборності в обласній бібліотеці відбулася за ініціативи Дніпропетровської обласної організації Національної спілки письменників України.