Новини

Записатись на вакцинацію проти COVID-19 можна буде онлайн

1604AB40-F6D8-40DA-A282-3CAF3B681889

Наразі МОЗ готує для цього власний інформаційний портал.
Як повідомив Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, перший етап вакцинації розпочнеться вже за тиждень. Процес відбуватиметься згідно Дорожньої карти вакцинації.
І на сьогодні першим етапом щеплення отримають працівники госпітальних баз та медичні працівники екстреної допомоги.
«Ми знаходимось у тісному контакті з МОЗ та обласним департаментом охорони здоров’я. Спеціалісти зауважують, що завчасна реєстрація на інформаційному порталі не прискорить процес щеплення. Спершу потрібно звернутися до вашого сімейного лікаря. Саме він вносить пацієнта до того чи іншого етапу вакцинації, якому відповідає конкретна людина», — розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.
Нагадаємо, вчора Міністр охорони здоров’я повідомив, що наразі Україна вже отримала підтвердження на постачання 22 мільйонів доз вакцин проти COVID-19. Передбачається, що використовуватимуть вакцини Pfizer та AstraZeneca.
“Будь-яка вакцина, якщо вона реєструється в нашій країні — це вакцина, яка розроблена згідно міжнародних медичних стандартів, пройшла доклінічний етап випробувань на безпечність застосування і далі — три етапи клінічного випробування. Це та вакцина, яка зареєстрована і визнана у світі”, — наголосив очільник МОЗ.