Новини

За підтримки Дніпропетровської обласної ради сьогодні у Нікополі запустили пілотний проєкт «Сила підтримки».

IMG_20230906_150618_582

 

Це тренінги для вчителів району, теоретичні та практичні заняття, аби навчити педагогів надавати першу психологічну допомогу учням.

 

«На Нікопольщині цей навчальний рік розпочався в онлайні. З перших днів війни район обстрілюється ворогом практично щодня. Через безпекову ситуацію діти не можуть ходити до шкіл, але вони навчаються і продовжують отримувати знання попри всі виклики та перешкоди військового часу», — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

 

У Нікопольському районі 73 заклади загальної та середньої освіти, майже 23 тисячі учнів. Серед них — діти переселенців, яких в районі зараз близько 45 тисяч.

 

«Наші педагоги працюють у важких умовах. І я кажу не тільки про організацію освітнього процесу.

Постійні тривоги, обстріли, ракетні загрози — усе це дуже сильно спливає на психологічний стан і самих викладачів, і, в першу чергу, учнів.В разі екстрених ситуацій у викладача немає можливості допомогти дітям, знаходячись поряд. Тому вчителі повинні знати, як діяти у таких випадках, які слова говорити, як заспокоїти дитину, які поради дати», — підсумував Микола Лукашук.