Новини

За тиждень в Токіо стартують олімпійські ігри: хто представлятиме країну та регіон

!IMG_7875
З 23 липня по 8 серпня в Токіо (Японія) триватимуть Ігри XXXII Олімпіади. Участь у змаганнях бере 205 країн і понад 12.5 тисяч спортсменів світу.
«Збірну України представлятимуть 158 учасників, які змагатимуться у 25 видах спорту і 30 дисциплінах. Першість виборюватимуть й дев’ять спортсменів з Дніпропетровщини», — розповів Олександр Дювбаков, відповідальний секретар Дніпропетровського обласного відділення НОК України.
На Дніпропетровщині олімпійські ліцензії отримали:
Денис Кесіль (плавання),
Марія Улітіна (бадмінтон),
Микита Нестеренко, Ярослава Магучіх, Анна Рижикова (Ярощук), Михайло Кохан (легка атлетика),
Богдан Нікішин (фехтування),
Людмила Кіченок, Надія Кіченок (теніс).
«Всі ми, доклали максимальних зусиль, щоб всі наші спортсмени гідно підготувалися до Олімпійських Ігор. Кожен вніс свій внесок в їх підготовку. У них було все, щоб добре підготуватися до змагань — обладнання, інвентар, навчально-тренувальні збори», — розповів Михайло Лельчицький, директор «Дніпропетровського вищого училища фізичної культури» ДОР»

«Цього року ми маємо дуже вагому підтримку від обласної влади — зроблений акцент на розвиток спорту та фізичного виховання. На IV сесії облради були внесені зміни до бюджету. За ініціативи голови обласної ради Миколи Лукашука та депутатського корпусу й в рамках програми Президента «Здорова Україна» були закладені кошти на мотивацію спортсменів — 3 млн грн на премії для чемпіонів Олімпійських та Паралімпійський ігор. 29 спортсменів і тренерів зараз отримує щомісячні стипендії від області в розмірі від 5 до 15 тис. грн. Це надзвичайна підтримка для юних чемпіонів! Це дуже приємно, що керівництво області так підтримує спортивну галузь і робить все можливе задля її розвитку», — зазначила секретар постійної комісії обласної ради з питань сім’ї, молоді та спорту та директор КЗ «Дніпропетровська обласна школа вищої спортивної майстерності» Діна Міфтахутдінова.

Аби чемпіони могли тренуватись в комфортних умовах, обласною радою цьогоріч було закладено 10 млн грн на зведення нових 400 тренажерних майданчиків. Ще 400 млн грн — на реконструкцію та будівництво 26 об’єктів.

!_IMG_7827 !IMG_7824 !IMG_7831 !IMG_7841 !IMG_7843 !IMG_7858 IMG_7828