Новини

Звернення Дніпропетровської обласної ради до ВР та Кабінету Міністрів

B669E44F-A6C7-415D-8A60-62319FADA63B

Два варіанти змін до нового територіального устрою в області, розроблені обласною владою та депутатами ВР.

✅Перший: виключити з меж Синельниківського району території Брагинівської сільської, Межівської селищної, Миколаївської сільської, Новопавлівської сільської, Першотравенської міської, Петропавлівської селищної, Слов’янської сільської, Української сільської громад; включити їх натомість до території Павлоградського району.

✅Другий. Голова обласної ради Святослав Олійник направив листа до Кабміну  із підтримкою першої пропозиції, а у разі неможливості її виконання зазначив:

«Просимо розглянути варіант перенесення центру Синельниківського району до міста Першотравенська, відповідно Першотравенський район у складі територій Брагинівської сільської, Васильківської селищної, Великомихайлівської сільської, Дубовиківської сільської, Зайцівської сільської, Іларіонівської селищної, Маломихайлівської сільської, Межівської селищної, Миколаївської сільської, Новопавлівської сільської, Першотравенської міської, Петропавлівської, Роздорської та Покровської селищних, Раївської, Слов’янської та Української сільських, Славгородської селищної та Синельниківської міської територіальних громад».

☝🏻Нагадаємо, що  у Дніпропетровській області мешканці деяких  громад висловили незгоду щодо нового поділу на райони. В першу чергу, через те, що новий адміністративний центр – м.Синельникове – знаходиться далеко від їх громад. За словами жителів, це ускладнює пересування та отримання адміністративнтх послуг.

📌Втім, треба  ще раз уточнити – нові межі районів та їх назви стосуються лише питань юридичного характеру. Це ніяк не вплине на отримання медичних послуг, адміністративних послуг, які так само доступні у ЦНАПАХ, незалежно від місця їх розташування.