Новини

Зміни до бюджету, закінчення формування ОТГ, погашення боргів Аульського водоводу, нова програма «Електронна Дніпропетровщина» та інше. Що вирішили депутати на XVIII сесії обласної ради?

73085281_3599171766763501_9176088746188079104_n

Прийнято рішення про Перспективний план області. Таким чином Дніпропетровщина повністю завершує формування об’єднаних територіальних громад. Цьому передувала кропітка робота спеціальної групи обласної ради та адміністрації. Згідно цього плану в області має бути створено 97 ОТГ.

Аби ліквідувати загрозу відключення води для мешканців Дніпра та Кам’янського, з бюджету виділено 20 млн грн на погашення боргів «Аульского водоводу». Ці кошти допоможуть вирішити проблеми із електропостачанням та забезпечити населення безперебійним постачанням води.

Депутати проголосували за виділення 12,3 млн грн на продовження та завершення інвестиційних проектів, 34,9 млн грн на розвиток системи охорони здоров’я. Для додаткових надходжень у бюджет, після проведених відкритих конкурсів, депутати надали дозвіл на передачу в оренду комерційному сектору, 33 об’єкти нерухомого майна, загальна площа яких складає 2 903,17 м кв.

Дніпропетровська область першою в Україні прийняла модернізовану програму «Електронна Дніпропетровщина». Вона розрахована на 2020-2022 роки та передбачає впровадження електронного урядування регіону. Е-документообіг, Е-охорона здоров’я, Е-демократія та багато інших напрямків дозволять перейти на якісно новий рівень відносин між органами влади, суспільством та бізнесом.

Депутати продовжують визнавати добровольців. На цій сесії було визнано 6 осіб. Всього за три роки – 201 чоловік отримали відповідне посвідчення. Нагадаємо, що з січня 2019 року обласна рада прийняла рішення стосовно щомісячних виплат добровольцям у розмірі визначеного прожиткового мінімуму. Відповідне рішення залишилось прийняти у Кривому Розі та Дніпрі. Аби добровольці, які проживають у цих містах також могли отримувати ці виплати.

Також на розгляд депутатів були винесені три проекти рішення про підтримку наступних законопроектів «Про народовладдя», «Про мирне врегулювання конфлікту на Сході країни» та «Продаж землі сільськогосподарського призначення». Усі вони не були прийняті.

Голова обласної ради Гліб Пригунов підсумував результати вісімнадцятої сесії: «Усі вищеназвані рішення демонструють головне – обласна рада забезпечує безперебійну роботу життєдіяльності територій. Дніпропетровська область є лідером в країні у впровадженні реформи децентралізації. Сьогоднішнє рішення доводить, що ми на фінішній прямій. Зараз чекаємо на прийняття державного бюджету, адже попереду у нас прийняття бюджету області. Традиційно ми є першими з усіх областей, хто його приймає. Сподіваюсь, що і цьогоріч ми проголосуємо так само!».