Новини

Зо півтори тисячі кілометрів, 26 днів та 9 областей: надмарафонці біжать Дніпропетровщиною

!IMG_0377

З 13 по 20 серпня маршрут бігунів, котрі долають дистанцію від Львова до Сєвєродонецька, пролягатиме через Дніпропетровщину. Учасники забігу вже відвідали Кривий Ріг, Апостолове, Нікополь. Сьогодні — місто Дніпро, де зустрілись із головою Дніпропетровської обласної ради Миколою Лукашуком.

!IMG_0991

«Цей пробіг, присвячений 30 річниці незалежності нашої країни, утверджує ідею суверенності та державності нашої Батьківщини. Він об’єднує не тільки ті дев’ять областей, котрими побудований маршрут надмарафону, а всю країну — від Сходу до Заходу. Пліч-о-пліч дистанцію у 1 388 км долають двоє львів’ян Ярослав Козак та Валерій Шажко й краматорчанин Костянтин Билин. Це не просто марафон, а ініціатива, яка пропагує патріотизм та здоровий спосіб життя», — зазначив Микола Лукашук.

Учасники пробігу та очільник області віддали данину українським захисникам й поклали квіти до меморіальних стел на Алеї героїв, а також відвідали Перший в Україні Музей АТО.

«Для мене — це перша така масштабна мандрівка країною, раніше далі рідної Донеччини я й не виїжджав — розповідає учасник забігу із Краматорська Костянтин Билин. — Мене приємно вразила Дніпропетровщина: в кожному місті є свої «родзинки» культурні чи інфраструктурні. На жаль, ми не маємо вдосталь часу аби розглядати краєвиди, але те, що я бачу — надихає».

В рамках надмарафону на Дніпропетровщині учасники бігтимуть також Новомосковськ, Павлоград, Дмитрівку та Петропавлівку.

«Біжимо втрьох, дистанцію долаємо естафетно — один учасник із прапором країни пробігає 10 кілометрів. В середньому щодня долаємо по 60-80 км. В кожному регіоні з нами можуть бігти всі охочі. На Дніпропетровщині до нас долучається дуже багато людей. Це доводить, що Схід і Захід — разом, що ми — єдиний організм, в нас одні цінності, завдання, герої! Відчуваємо шалену підтримку», — наголошує організатор забігу зі Львова Ярослав Козак.

Організували надмарафон країною ініціативна Львівська облрада на чолі з Іриною Гримак.

Загалом бігуни відвідають Львівську, Тернопільську, Хмельницьку, Вінницьку, Черкаську, Кіровоградську, Дніпропетровську, Донецьку та Луганську області. Фінішує пробіг 24 серпня, у День Незалежності України, в місті Сєвєродонецьку.