Новини

Зрада відміняється, скандалу не буде.

92139143_3222885591064042_6021907490340339712_n

Дітей з інвалідністю на вулицю не виганяють, приміщення «під шумок» не віджимають.

Обласна рада НЕ ліквідовує КУ «Навчально-реабілітаційний центр «Квітонька». Аудит показав, що утримання однієї дитини в ньому на рік становить 250 тис грн – це найвища ціна серед усіх НРЦ області. Тоді як в аналогічних закладах цей показник становить 120 тис грн.. При цьому заповнена «Квітонька» лише на 52%. Тобто за документами в ній мають навчатися і лікуватися 33 дитини, при цьому на момент візиту робочої групи в ньому було лише 20 дітей.

Додамо, що протягом декількох місяців аудиту підлягли всі заклади позашкільної освіти та реабілітаційні центри, що знаходяться в керуванні обласної ради. У склад робочої групи входили і посадовці з облради, департаменту освіти ОДА та представники громадськості.

«Ми на свої очі, і за документами бачили, що заклад напівпорожній, а об’їхали ми не один НРЦ із аналогічним профілем у області, і мені є з чим порівнювати. Тому я розумію рекомендацію щодо приєднання цього закладу до того, що поруч. Головне, щоб діти із «Квітоньки» і надалі мали доступ до якісних послуг із освіти та реабілітації. А у цьому нас запевнили посадовці», — коментує Владислав Малько, громадський діяч.

«Загальна завантаженість закладів такого ж профілю, як центр «Квітонька» становить в середньому 85%. Тому задовольнити потреби вихованців центру можна за їхній рахунок», — коментує Лілія Гіренко, начальник Управляння з питань гуманітарної, соціально-культурної сфери та освіти облради.

Це сприятиме оптимізації мережі обласних закладів освіти та раціональному використанню коштів обласного бюджету. Таким чином, Департамент освіти і науки облдержадміністрації підготував рішення про приєднання КУ «Навчально-реабілітаційний центр «Квітонька» до «Дніпропетровського навчально-реабілітаційного центру №1», який розташований поруч.

«Ми маємо найбільший досвід в навчанні та реабілітації дітей з особливими освітніми потребами. Після закінчення карантину запрошуємо всіх батьків дітей, які виховувалися в закладі ,,Квітонька,, відвідати наш центр і переконатися в компетентності педагогів та відповідності умов для навчання, виховання, корекції та соціальної адаптації ваших дітей», — коментує Ольга Шум , директор «Дніпропетровського навчально-реабілітаційного центру №1.
Телефон закладу 056 722 21 01

Що ж стосується самого приміщення центру «Квітонька». Відтепер тут буде розташована «Дніпропетровська обласна дитячо-юнацька спортивна школа для дітей- інвалідів». Раніше школа не мала пристосованого, спеціально – обладнаного приміщення та своєї матеріально-технічної бази. Впродовж дня в школі тренуються 110 вихованців, а загалом це 200 дітей з порушенням опорно-рухового апарату, порушенням слуху, зору. Вихованці школи беруть участь у Всеукраїнських та міжнародних змаганнях та привозять в нашу область заслужені медалі.

 

92139143_3222885591064042_6021907490340339712_n