Новини

Зі 100 метрів бачать монету: голова обласної ради передав рятувальникам й правоохоронцям 11 сучасних дронів

IMG_5259

Дві камери з 10 і 40-кратним зумом, дальність польоту у 10 км та змога піднімати вантаж у 1.5 кілограми. Працюють при помірному вітрі й вологості. Такі характеристики мають сучасні безпілотники BZB UAS, які сьогодні голова Дніпропетровської обласної ради, Микола Лукашук разом із депутатами облради Володимиром Пісоцьким та Оленою Ольшанською, передали у користування ДСНС, Нацполіції та Нацгвардії.

«Ще в січні наші давні польські партнери — керівники Нижньосілезького Воєводства, виділили зі свого бюджету гроші на гуманітарну підтримку України. За цей кошт передали 9 «швидких» і зараз — 11 безпілотників. Ці дрони в 5 разів краще «мавікв». На відстані в кілометр від пульту й висоті у 100 метрів вони «бачать» монету. Апарати передали працівникам ДСНС, Національної поліції та Національної гвардії», — розповів голова обласної ради Микола Лукашук.

Апарати керуються з пульту управління, який працює на системі Android. Відтак, на нього легко можна скачати мапи й решту необхідних застосунків. На 1 акумуляторі безпілотники літають до 50 хвилин.

«Дрони підуть на оснащення наших піротехнічних і водолазних груп. Вони потрібні для обстеження території і пошуку людей», — сказав Юрій Корецький, начальник ГУ ДСНС в Дніпропетровській області.

Заступник начальника ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області Володимир Богоніс додав: «Дуже вдячні особисто Миколі Лукашуку, депутатам облради та уряду Польщі за таку допомогу. Саме ці дрони поїдуть в зону бойових дій — в Херсонську область, де несуть службу наші поліцейські. Використаємо апарати для документування злочинів та для розвідки».

БПЛА мають функції виявлення людей та об’єктів та майже непомітні для радарів.