Новини

З нагоди Всесвітнього дня поезії, який щороку відзначається 21 березня, в Дніпропетровській обласній раді відбулась зустріч творчої інтелігенції Дніпропетровщини

!DOR02775

Представники спілки письменників Дніпропетровської області поділилися своїми творчими здобутками, обговорили виклики, які постали перед ними з початком повномасштабної війни та обговорили плани на майбутнє. Також читали вірші, байки і співали авторські пісні.

«Обласний осередок спілки письменників України завжди був дуже потужним, завжди ряснів талантами. Сьогодні ми бачимо зміну поколінь, і дуже тішить те, що нові люди – яскраві й талановиті. Ми завжди шануємо наше минуле й радіємо, коли ряди спілки поповнюються перспективною молоддю. Дніпропетровщині є ким пишатися», – сказав Фідель Сухоніс, член Національної спілки письменників України.

Учасників зустрічі відзначили грамотами голови Дніпропетровської обласної ради на знак вдячності за їхній внесок в суспільне й культурне життя регіону.

«Люди, які пов‘язані з творчістю – дуже талановиті. Поезія житиме вічно. Слухаючи чи читаючи якісь рядки, ми можемо переживати різні емоції, подумки повертатися до тих чи інших моментів нашого життя. Хочеться подякувати за вашу працю і принагідно привітати вас зі святом», – зазначила Наталія Лисенко, голова постійної комісії обласної ради з питань культури та духовності.

«Поезія єднає серця. Вона надихає, підтримує, торкається струн душі. Однакових поетів не буває, адже в кожному є щось унікальне, незвичайне. Дякуємо кожному з вас за те, що навіть в ці непрості часи війни ви продовжуєте творити і своїм словом даєте підтримку українцям», – сказала начальниця гуманітарного управління обласної ради Лілія Гиренко.

Довідково: дату святкування Всесвітнього дня поезії встановлено делегатами 30-ої сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у 1999 році. Перший Всесвітній день поезії пройшов у столиці Франції у 2000 році, в штаб-квартирі ЮНЕСКО.