Новини

Йде підготовка до проведення онлайн сесії облради

90500950_207197467220195_2227955426568175616_n

Йде підготовка до проведення онлайн сесії облради, яка відбудеться вже у цю п’ятницю. Перший досвід прийняття рішень депутатами в режимі відео-конференції опрацьовують, створюючи оригінальний алгоритм дій. Онлайн голосування має дотримати права кожного депутата. Всі отримають можливість висловитися і прийняти рішення.

У будівлі облради збереться тільки президія сесії і голови депутатських фракцій. Решта членів депутатського корпусу будуть голосувати віддалено за допомогою спеціально розробленої системи. Присутність депутатів за комп’ютерами буде фіксуватися скриншотами. Результати голосування у реальному часі буде записувати лічильна комісія, яка складе паперовий протокол. Також буде вестися повний запис з екрану головного комп’ютера.

Кожному з депутатів відправлена детальна інструкція із входу в систему і механізму її використання. У разі виникнення питань з кожним депутатом проведуть навчання. «В умовах надзвичайної ситуації ми зобов’язані забезпечити життєдіяльність області. Найважливіші процеси не можуть бути заморожені, адже тоді після карантину ми зіткнемося з колапсом у всіх сферах життя Дніпропетровщини », — пояснив глава облради Святослав Олійник.