Новини

Кисневе обладнання для госпітальних баз Дніпропетровщини: в регіоні оновлюють відділення та лікарні

!IMG_0914

Станом на 24 листопада, в області до кисню підключено  8 036 ліжок (97%). При цьому їхня  завантаженість — майже 40% (це понад 3 тисячі хворих).

«Обласна влада розуміє наскільки важливим є кисневе забезпечення мед. закладів. Тому з обласного бюджету було виділено 59 934 200 грн громадам на централізовану подачу кисню ліжок у місцевих лікарнях, де отримують стаціонарну медичну допомогу пацієнти з COVID-19.  Також було збільшено видатки обласним госпітальним базам на реконструкцію мережі медичного киснепостачання – 40 769 800  грн. Мова про Дніпропетровський обласний госпіталь ветеранів війни, обласну клінічну лікарню ім. Мечникова, багатопрофільну клінічну лікарню з надання психіатричної допомоги та Криворізький протитуберкульозний диспансер», — розповіла голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, дитинства та материнства та радниця голови ДОР Аріна Пустова.

В Криворізькому диспансері зараз є 530 точок киснепостачання, включно з дитячим та приймальним відділеннями невідкладної допомоги.

«Ще три тижні тому в нашому шпиталі всі 260 ліжок були заповнені хворими. На 20 ліжках в реанімації всі пацієнти були підключені до ШВЛ. Зараз ковід пішов на спад та це не означає, що він став менш небезпечним. Завдяки голові облради Миколі Лукашуку, наш центр має все необхідне обладнання аби надавати допомогу найтяжчим хворим. Однак люди самі повинні подбати про своє здоров’я — робити щеплення та при перших проявах хвороби звертатись до лікаря», — сказала очільниця Криворізького протитуберкульозного диспансеру ДОР Наталія Гранкіна.

!IMG_0930 !IMG_0918 !IMG_0925