Новини

Кисневе обладнання, реконструкція Північної об’їзної Дніпра, «Велика реставрація» та багато іншого

!MG_9929

У Дніпропетровській обласній раді відбулась VIII сесія. На пленарному засіданні депутати проголосували за ряд важливих для регіону питань.

Першим і найважливішим рішенням було виділення 160 млн грн з обласного бюджету на боротьбу із пандемією коронавірусу. Кошти мають піти на оснащення госпітальних баз області. Наразі їх 44 із 7696 ліжками для хворих на Ковід.

«Для забезпечення якісного лікування пацієнтів у ковідних відділеннях будуть придбані кисневі концентратори, мобільні рентген-апарати, монітори, апарати ШВЛ. Також обласною радою було ініційоване виділення коштів на будівництво стаціонарної системи киснепостачання у лікарні ім.Мечникова. Додатково профінансована закупівля ліків та тестів для пацієнтів з підозрою на Ковід», — розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Серед інших важливих рішень сесії – будівництво Північної об’їзної Дніпра. Дорогу будуватимуть за дорученням Президента у рамках «Великого будівництва». Загальна протяжність автошляху — 6,6км. Вартість проєкту – 5,19 млрд грн.

«Зараз роботи вже розпочаті, на сесії ми проголосували за спрямування перших 300 мільйонів з державної субвенції. Передбачається, що у роботі будуть задіяні 16 катків, 14 бульдозерів, використані 72500 тон асфальту, 8600 тон металу, виконані 2 600 000 квадратних метрів земляних робіт», — зазначив Микола Лукашук.

Також депутати підтримали виділення субвенції у рамках «Великої реставрації». 15,3 млн з держбюджету спрямовано на три об‘єкти Дніпропетровщини:

⁃ реставрація з пристосуванням будівлі комунального підприємства «Дніпропетровська філармонія ім. Когана» Дніпропетровської обласної ради;
⁃ реставрація фасаду будівлі «Дніпропетровського фахового мистецько-художнього коледжу культури» ДОР – «Будинок міської управи»;
⁃ реставрація «Центру дитячої та юнацької творчості Металургійного району» Криворізької міської ради.

Придбання та будівництво житла для дітей-сиріт, будівництва та реконструкції в області, утеплення житлових будинків, ремонти у закладах культури – «за» такі питання також проголосували обласні депутати.

Окремо підтримали рішення про фінансову підтримку медикам Дніпропетровщини у 2022 році. На це планують виділити 34 млн грн.
Кошти передбачені для тих медпрацівників, які задіяні у боротьбі з COVID-19.

«Протягом цього року щотижня медики отримували фінансову підтримку з обласного бюджету. Наразі виплати отримали вже 2375 працівників госпітальних баз та екстреної медичної домомоги», — розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.