Новини

Китайські лікарі, що працювали в Ухані, дали свої рекомендації українським медикам.

93587411_235465150902143_7422219403254562816_n

Телеміст Ухань — Дніпро – перша конференція між фахівцями країн. Її проведенню передувала ретельна і тривала підготовка на рівні посольства Китаю та Дніпропетровської обласної влади.

В конференції з боку Китаю виступала група провідних лікарів з шанхайського госпіталю, які були командировані в Ухань на початку епідемії. Зараз їх досвід використовують госпіталі різних країн.

«Ці лікарі були майже на справжній передовій боротьби із коронавірусом. Ми ж намагаємося завжди бути на інтелектуальній передовій і використовувати кращий світовий досвід, аби запобігти розповсюдженню епідемії. Це вже третя така конференція, яку ми проводимо для наших лікарів. Перша була з Ізраїлем, друга з Італією», — прокоментував Святослав Олійник, голова обласної ради.

Питання китайським колегам поставили вчені Дніпропетровської медичної академії та практикуючі лікарі ОКЛ ім. Мечникова, а також фахівці Дніпропетровського департаменту охорони здоров‘я.

Сотні лікарів з усієї України змогли подивитися конференцію онлайн. Декілька інсайтів з конференції:

Китайські спеціалісти порівняли COVID та свинячий грип. Один із симптомів обох вірусів збігається. Окрім пневмонії, дуже поширеним є тромбоемболічні ускладнення.

Світова статистика смертності від COVID-19 на сьогодні складає 2,8%. Більшість складають жінки.

Наголошують, про необхідність зонування всередині госпіталів, аби уникнути повторного зараження.

В жодному разі не нехтувати стандартизованими засобами захисту для лікарів.

Обговорили протоколи лікування, особливості догляду вдома та інтенсивної терапії.