Новини

Коворкінг центр та житло для переселенців – Перещепинська громада активно допомагає ВПО

F12766F2-6216-4701-AE91-BFD6753B091B

Наразі в ОТГ проживає 2180 внутрішньо-переміщених осіб. За словами Ярослава Цвіркуна, голови Перещепинської ОТГ, в громаді активно працюють над прихистками для переселенців:

«Своїми силами та за підтримки ООН ми облаштовуємо усі доступні приміщення. Особливо перед зимою ми маємо забезпечити людей усім необхідними. Засобами опалення, побутовими приладами, речами».

Також в громаді функціонує Мультимедійний коворкінг центр, де проводяться навчання та семінари. Там усі бажаючі можуть отримати знання для підвищення кваліфікації, дізнатися як отримати роботу та правильно написати резюме, тощо:

«Один із дуже цікавих курсів – це навчання з бізнесу. За 6 місяців шукачі отримують знання про те, як відкрити свою справу та знайти інвесторів», — розповів Ярослав Цвіркун.

Голова громади зазначив, що усі місцеві жителі, які дали прихисток ВПО, отримують компенсацію за комунальні послуги. 73 родини отримали кошти за липень, 55 очікують компенсації за серпень.

«Поміж іншого, серед наших учнів є і дітки переселенців. Вони почали навчальний рік разом з усіма дистанційно. Втім, не кожна родина має необхідні пристрої для онлайн уроків. Ми також допомагаємо таким сім’ям. Або знаходимо техніку, або організовуємо простір, де б діти могли навчатися. Наприклад, у наших бібліотеках», — сказав Ярослав Цвіркун.