Новини

Коштом обласного бюджету триває розчистка заливу річки Дніпро на житловому масиві Червоний Камінь

48BA7469-5A00-4FA9-9B9D-8958EE92F60B

Нещодавно облрада за чисельними зверненнями місцевих мешканців розпочала відновлення популярного пляжу біля пам’ятника 152-ї дивізії. Обласна комісія з моніторингу стану водойм відреагувала на скарги людей, провела забір води на лабораторні аналізи, виконала експрес тест якості.

В результаті було встановлено, що особливих перевищень фізико-хімічних параметрів води немає, а головна проблема ділянки у невеликій глибині та рясному цвітінні.

Розчисткою водойми зайнялось КП облради «Лабораторія якості життя» за допомогою машини-амфібії Truxor. За тиждень машина скосила близько 7 гектар різної рослинності, яка заважала течії. Машиністи працюють обережно і обходять гнізда птахів, тому попереду ще тиждень робіт.  Долучилася і громадськість – завезли 35 тон білого піску.

«Тепер для закріплення результату і вирішення проблеми цього пляжу, у вересні потрібно провести зариблення. Вже наступної суботи зробимо повторну біохімію води і подивимося наскільки покращилися показники», — розповів заступник голови облради Мгер Куюмчан.

https://youtu.be/2vu3LnD5qno