Новини

Криворізький автопарк «швидких» поповнила 21 нова автівка

index 39

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук, перший заступник голови Дніпро ОДА Володимир Орлов, представники міської влади Кривого Рогу та народні депутати країни Володимир Захарченко, Олена Криворучкіна та Юрій Корявченков вручили ключі від нових карет швидкої працівникам криворізької станції екстреної медицини.

«Оновлення автопарку криворізької «екстренки» ми розгорнули у лютому цього року. Тоді передали на баланс підстанції 12 автомобілів марки Citroen Jumper та Peugeot Boxer, що придбали коштом держбюджету й завдяки ініціативі народних депутатів України Юрія Корявченкова, Володимира Захарченка та Олени Криворучкіної. Тепер вручаємо ключі й документи ще від 21-Ї машини. Автівки обслуговуватимуть громадян, які проживають у м. Кривий Ріг та в колишніх Апостолівському, Криворізькому, Софіївському, Широківському та частині П’ятихатського районах», — розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Автівки типу «Б» забезпечені всім необхідним обладнанням для якісної роботи медиків — пульсоксиметром, інфузоматом, кардіографом, дефібрилятором, набором шийних комірців, дошкою для транспортування хворих з ураженням хребта. А також кисневими балонами, що дозволяє транспортувати пацієнтів на COVID-19 криворіжців.

«До кінця III кварталу очікуємо поставку ще 28 нових автомобілів. Таким чином, в поточному році парк санітарних автомобілів Криворізької станції оновиться на 63 одиниці сантранспорту і всі бригади працюватимуть на нових «швидких», які відповідають Національному стандарту», — розповів нардеп Юрій Корявченков.

Усього станція володіє 59-ма каретами швидкої. Втім, 47 з них мають термін експлуатації понад 8 років. Є машини й 2007 року випуску, хоча за європейськими нормами автівки мають оновлюватися раз на 5 років.

«У середньому маємо більш ніж півтисячі викликів на добу. І це зараз, коли епідемічна ситуація із захворюваністю на ковід пішла на спад. Звісно ж, що нові машини допоможуть обслуговувати людей набагато оперативніше. За досить короткий час керівництву області вдалося суттєво покращити матеріально-технічний стан криворізької «швидкої», тож вдячний очільникам за вірні управлінські рішення», – зазначив директор обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф Радій Шевченко.

На самій станції та всіх її восьми підстанціях в кожному районі міста щоденно працює 970 співробітників. Щоденно виїзди здійснює 54-56 бригад.

25 index4 index7 index8 index9 index21 index28 index42 index43 index44 index45