Новини

Критичний стан річки Дніпро – план порятунку головної артерії країни складатимуть на Дніпропетровщині.

250350
Надзвичайно важливе екологічне питання вирішуватимуть на Першому міжнародному водному форумі ,,Борисфен-2018”. Захід організований за підтримки Дніпропетровської обласної ради і має на меті визначення плану реальних дій для залучення інвестицій та пошуку шляхів збереження водних джерел.
У заході візьмуть участь керівники органів місцевого самоврядування та водоканалів України, голови ОТГ, науковці та представники комерційних організацій.
Програма форуму передбачає проведення конференції, дискусійної панелі та виставки сучасних технологій у галузі водопровідно-каналізаційного господарства та відновлюваної енергетики.
Як зазначив Валерій Безус, заступник голови Дніпропетровської обласної ради та ініціатор форуму, ,,Борисфен”:
«Це платформа, завдяки якій можна привернути увагу до нагальних проблем галузі водопровідно-каналізаційного господарства, екологічного стану водних об’єктів, раціонального використання водних ресурсів, збереження та захисту водного середовища на національному рівні».
Літнє цвітіння Дніпра – це не просто результат спеки, який відлякує любителів покупатися. Насправді, це процес розмноження синьо-зелених водоростей, які виділяють токсичні речовини.
І головна причина цього – критичний стан забруднення річки.
У Дніпро щорічно скидається від майже 10 тис. підприємств понад 10 куб. км стічних вод, з яких 0,15 без будь-якої очистки — це небезпечні води. Його вода забруднена отруйними хімічними речовинами: сполуками важких і радіоактивних металів, особливо після Чорнобильської катастрофи на АЕС.
Сьогодні, як ніколи, екологічний стан водних об’єктів України потребує кардинальних дій щодо його поліпшення. Тож у Міжнародний день річки Дніпро, з метою привернення уваги до її екологічних проблем та екологічного стану інших водних ресурсів, 6 — 7липня 2018року відбудеться міжнародний форум ,,Борисфен-2018”. Початок об 11:00 за адресою еко-готель «Ліс на Самарі»,с.Піщанка вул. Чкалова, 60А. Запрошуємо представників ЗМІ взяти участь у заході та просимо пройти акредитацію до 15:00 5 липня 2018року.
 
За більш детальною інформацією щодо участі у форумі звертайтеся за телефоном 095-79-05-795 Тетяна Палець