Новини

Культурне життя під час пандемії: як дніпряни в умовах Ковід-19 відвідують театри?

!IMG_9327

На таку тему у Дніпрі відбулась прес-конференція. У ній взяла участь радник голови Дніпропетровської обласної ради Наталія Хазан та директор Дніпровського академічного театру драми та комедії Сергій Мазаний.

«Наразі на період карантину були розроблені нові правила, яких треба дотримуватись під час проведення культурно-мистецьких заходів на період карантину. При їх дотриманні театр залишається працювати. Хочу зазначити, що придбання квитка на виставу театру вже є згодою прийняття цих правил», — розповіла Наталія Хазан.

Радник голови облради також зазначила, що в умовах «червоної зони» відвідувати театр можливо виключно при наявності зеленого COVID-сертифікату (щеплення двома дозами вакцини) або ПЛР тесту зробленому не пізніше за 72 години до події. Приймається також довідка про одужання від COVID-19 (дійсна протягом 90 днів).Під час перебування в приміщеннях театру дотримуватися безпечної дистанції понад 1,5 м. Відвідувачам категорично забороняється пересідати на інші місця, які не встановлені адміністрацією театру.

«Ми розуміємо, що Ковід – 19 став невід’ємною частиною нашого життя і він не щезне за рік або два. Ми повинні адаптуватися до цієї ситуації та робити все можливе, щоб цей вірус не впливав на наше життя. І для цього є лише один вихід – вакцинація! Обласна рада на чолі з Миколою Лукашуком радить всім, хто немає протипоказань, вакцинуватись, щоб не лише вберегти своє здоров’я, але й під час локдауну не відмовляти собі у задоволенні відвідувати культурні заходи. Відвідуйте театри безпечно та насолоджуйтесь переглядом!» — підсумувала Наталія Хазан.

У свою чергу, директор Драмікому Сергій Мазаний підтвердив, що навіть в період пандемії багато людей продовжують цікавитися культурним життям області.

«Судячи з того, скільки глядачів телефонує , як люди цікавляться театром, культурне життя на Дніпропетровщині – є. Воно триває. Отже, щеплення- це не тільки про Ковід. Це культура і свідомість людей.
Я неодноразово зустрічався з колективом. Зустрічі були різні. І емоційно-позитивні, і негативні, але я вдячний колективу, який зрозумів, що щеплення — це про свідомість. І у мене тільки вісім чоловік з 140 невакциновані. Три перехворіли, а п’ять мають протипоказання і вони працюють дистанційно», — сказав Сергій Мазаний.

Також керівник театру розповів, що 3 листопада відбулась перша вистава після двотижневої перерви. Половина зали згідно карантинних норм була заповнена:

«Ми працюємо у звичному режимі. Чекаємо на прем’єру «Щоденник негідника» 26 листопада. Чекаємо на всіх глядачів. Готуємо ще прем’єри під Новий Рік».

!IMG_9330 !IMG_9329