Новини

Культурно-освітня співпраця із Францією

118607842_3655554097797187_1062429251145714733_n
Обласна рада разом із французьким центром «Альянс Франсез Дніпро» розпочинає цикл заходів.
     У вересні стартує курс семінарів з вивчення французької мови для дітей у навчально-реабілітаційних центрах Дніпропетровської області. Усе в ігровій формі, із використанням сучасних європейських методик, за участю французьких спеціалістів.
   У Дніпропетровському фаховому коледжі культури та мистецтв проводитимуть онлайн зустрічі із викладачами, акторами та режисерами з Франції.
    Наразі вирішується питання щодо місця і часу показу фільмів французької мовою із українськими субтитрами для широкого загалу.
       КП Центр народної творчості «Дивокрай» надасть французам відзняті обласним коштом фільми, які по своїй тематиці є більш документальними або спрямованими на патріотичне виховання молоді. Кінострічки будуть адаптовані для французького глядача, а у перспективі представлені на кінематографічних фестивалях європейської країни.
      У Дніпропетровщини є великий бекграунд співпраці із «Альянс Франсез». Завдяки чому щорічно в області для мешканців проходять цікаві культурні заходи. Наприклад, «Французька весна» — масштабний фестиваль із концертами симфонічного оркестру, виступами французьких піаністів та спектаклями.