Новини

Лабораторний центр лікарні Мечникова — буде найкращим в Україні

7378436B-105E-42E3-8712-7C647B778382

«Така в нас задача. Тому ми постійно удосконалюємо обладнанням цю лабораторію. Тут повинні бути в змозі вирішити будь-яку проблему. Сьогодні — це виклик COVID, в 14 році — початок війни, із чим прийдеться стикнутися завтра, невідомо. Зараз ми на середині шляху обладнання лабораторії», — Святослав Олійник, голова обл ради.

📌Сьогодні лабораторії передали автоматичну систему виділення нуклеїнових кислот King Fisher — виробництва США. Вона дозволяє повністю відмовитися від ручної обробки біологічного матеріалу на етапі виділення. Це істотно зменшує ймовірність помилок при проведенні досліджень.

Крім того, вона скорочує час обробки ПЛР зразків. Наприклад, 96 зразків обробляється за 60 хвилин, замість 5 годин раніше.

📌Обладнання  закуплено  спільною ініціативою обласного управління охорони здоров’я та обласної ради. Вартість його — 2млн 340 тис.

📌Також отримані реактиви для 10 000 пацієнтів. Система встановлена і розпочато роботу. 

Кирилл Нестеренко, народний депутат: «Завдяки поставленим реактивам затримки в проведенні аналізів на COVID сьогодні немає. І це головне, коли  щодня область має доводити свою готовність до пом’якшення карантинних заходів».