Новини

Львів’яни приїхали за досвідом на Дніпропетровщину.

DSC08474
Мета візиту – Ситуаційний центр області. Розібратися у його роботі представників місцевої влади Самборського району Львівщини запросив голова Дніпропетровської облради.
Гліб Пригунов зауважив, що відкритий рік тому Ситуаційний центр став прикладом європейського підходу , який дозволяє координувати роботу правоохоронців у кожному куточку області, від маленького села до великого міста.
o_1de7bqf7o17c61ucr1iif1dshnmmf1
Про деталі роботи центру, технології та новітні підходи представникам делегації із Західної України розповів начальник відділу антикорупційної політики та прав людини Дніпропетровської обласної ради Олександр Свіренко.
«Головна задача Ситуаційного центру – це чітка координація роботи правоохоронних органів Дніпропетровщини та аналіз інформації. Наприклад, відеоспостереження за публічною безпекою на місцях здійснюється за допомогою відеокамер, що за свої кошти купують громади. Програмне забезпечення в центрі допомагає об’єднати ці камери в одну систему, а також може самостійно визначати державні номерні знаки автомобілів та зберігати вказану інформацію», — зазначив Олександр Свіренко.
Центр управляє нарядами поліції у кожному куточку області. Створення Центру допомагає охопити максимальну кількість населених пунктів та забезпечує цілодобове інформаційне перекриття всієї території області.
Після візиту на Дніпропетровщину до Ситуаційного центру перший заступник Самборської РДА Петро Гетьман був позитивно вражений та розповів:
«Ми вже маємо проект подібного центру у рамках програми «Безпечна Самборщина», але саме досвід професіоналів Дніпропетровщини допоможе нам створити систему охорони порядку дійсно європейського зразка. Вже є домовленість про співфінансування між 11 нашими ОТГ та обласною радою. І я впевнений, що ми зможемо повторити успіх Дніпропетровської області!».
На створення Ситуаційного центру з обласного бюджету було виділено близько 13 000 000 грн. Про це повідомив голова облради Гліб Пригунов:
«За це проголосували депутати обласної ради. У центрі працюють оператори служби «102», диспетчери управління нарядами, працівники аналітичного центру. Загалом передбачено 47 робочих місць. Всі місця обладнані телефонним зв’язком, радіозв’язком, ІР-телефонним зв’язком з усіма територіальними підрозділами області, трьома відеостінами (одна з них для відеоспостереження) та серверною зі стійкою обладнання ЦУНАМІ, серверами CallWay, ІР-телефонії та обладнанням для здійснення дзвінків через операторів мобільного зв’язку»