Новини

«Лікарі втомлені, працюють у шаленому темпі», — Валерій Сердюк.

IMG_4257
Голова департаменту охорони здоров’я Валерій Сердюк звернувся до усіх мешканців області. «Аби у подальшому не вставало питань стосовно нестачі медичного персоналу чи місць для лікування із киснем, треба сьогодні потурбуватися про свою безпеку, вдягнути маску та використати санітайзер. Ми чудово пережили хвилю у квітні. За 5 місяців епідемії – 23 летальних випадки. А нині кожен день – від 2 до 5 смертей!
Як голова департаменту я можу сказати, що усі лікарі зараз працюють у шаленому темпі. Я бачу це зсередини. Усі втомилися. Втім давайте допомагати та поважати одне одного! В першу чергу це стосується масочного режиму.
Дехто скаже, що це порушення прав людини, а я відповім, що НЕ носіння маски – це ТАКОЖ порушення! Коли людина без симптомів, але є носієм хвороби. Він також зазіхає на права іншого, хто усіма способами намагається уберегтися від інфекції! Люди із послабленим імунітетом, хронічними захворюваннями, літні люди – усі вони у зоні ризику. Не перестану наголошувати, що носіння маски — це обов’язкова умова для транспорту, масових заходів, кінотеатрів тощо».
Наразі в області зафіксовано 980 випадків пневмоній. З них на кисневому лікуванні 169 осіб, з діагнозом ковід 415. З них 396 мають ускладнення (ковід + пневмонія). 33 пацієнти у важкому стані в реанімації. 8 пацієнтів на апаратах ШВЛ.