Новини

Медиків психіатричної лікарні нагородили грамотами Дніпропетровської обласної ради до Дня психічного здоров’я

IMG_2915

Нині в Україні та світі відзначають День психічного здоров’я. З 1897 року, відколи був заснований медзаклад, про ментальну рівновагу мешканців нашого регіону дбають у Дніпропетровській багатопрофільній клінічній лікарні з надання психіатричної допомоги.

Щороку у стаціонарі допомагають близько 14 тисячам пацієнтів.  Також тут консультують лікарі-психіатри, психологи, психотерапевти. Під час повномасштабної війни медзаклад надає допомогу усім, хто потребує лікування через гостру реакцію на стрес. Долучаються й до втілення Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді України Оленою Зеленською.

За важливу працю задля збереження психічного здоров’я українців, медиків відзначив начальник управління з питань охорони здоров’я, соцполітики та розвитку освітньої галузі Дніпропетровської облради Анатолій Коломоєць.

«Дякую усім співробітникам лікарні, що повертаєте людям радість життя! За чуйність та допомогу, яку ви щоденно надаєте мешканцям нашої області. Ваш труд – це неабиякий внесок у розвиток культури психічного здоров’я,  профілактику ментальних розладів, що особливо актуально під час війни»,  –  сказав Анатолій Коломоєць.

Всесвітній день психічного здоров’я започаткували у 1992 році, аби наголошувати на необхідності профілактики поширення психічних розладів.
IMG_2895 IMG_2919 IMG_2930 IMG_2851IMG_2915IMG_2965 (1)IMG_2973 (1)IMG_2980