Новини

Медична допомога переселенцям: як отримати вузькоспеціалізовану медичну допомогу

Як

Через війну багато людей змушені звертатися по медичну допомогу не за місцем проживання. Втім, для того, аби отримати консультацію хірурга, травматолога, лора або іншого спеціаліста вузької спеціалізації, потрібно лише взяти електронне направлення.

Ви можете його отримати дистанційно у вашого сімейного лікаря.

Якщо ж у вас немає можливості зв‘язатись з фахівцем, направлення можна отримати й у іншого сімейного лікаря, який працює в найближчому закладі первинної медичної допомоги, у якого є договір з НСЗУ.

Не потрібно укладати нову декларацію, лише запишіться на прийом, надайте свої дані та розкажіть новому лікарю, що вас турбує. Таким чином сімейний лікар визначить, до якого саме спеціаліста зробити направлення, та порекомендує медичний заклад, де працює фахівець.

Перед візитом потрібно записатися на прийом. Це можна зробити, зателефонувавши до реєстратури, або через онлайн систему, якщо лікарня надає таку можливість.

МОЗ нагадує: під час воєнного стану на рівні з електронними направленнями діють й паперові. Якщо в лікарні тимчасово немає доступу до електронної системи охорони здоров’я, лікар випише паперове направлення.

Більше інформації тут

https://moz.gov.ua/article/news/jak-pereselencjam-otrimati-vuzkospecializovanu-medichnu-dopomogu