Новини

Менеджери з туризму для ОТГ

6ac76faf-4140-4d7d-b201-9247309d217c

Сьогодні в обласній раді учасники on-line навчання по програмі «Менеджер туристичної діяльності» отримали свої сертифікати.

23 ОТГ області відтепер мають власних спеціалістів з питань туризму. Їх підготовили в рамках обласної програми відродження історико-культурної спадщини.
6 днів, 30 академічних годин, 4 навчальних модулі:
⁃ історико-культурна спадщина регіону;
⁃ формування та розвиток підприємницьких компетенцій;
⁃ маркетинг туристичної діяльності;
⁃ бізнес-планування та фінанси.


Документи дають право випускникам курсу займатись організацією заходів та розвитком туристичного потенціалу в своїх громадах.
Онлайн навчання було організоване «Центром підтримки малого та середнього бізнесу» Дніпропетровської облради.


«Обласна рада за ініціативою Святослава Олійника у цьому році запустила проект відновлення історико-культурної спадщини Дніпропетровщини. Ми визначили близько 200 об’єктів, навколо яких є постійний туристичний потік. І будемо навколо них розвивати інфраструктуру. Окрім об’єктів є і нематеріальні речі — місцеві легенди, фольклор, пісні.
Але ми почали шукати людей на місцях
, які могли про все це розповісти, так би мовити гідів. Їх не було. Отже, ініційований нами курс навчання мав на меті саме підготовку таких спеціалістів. Вони будуть повністю курирувати туристичну сферу у своїх громадах!» — розповів заступник голови облради Мгер Куюмчан.