Новини

Мисливці Дніпропетровщини одними з перших пішли на фронт захищати кордони нашої держави

A48B3850-5751-45E1-BBA0-3F58F9FC11F6

«Дніпропетровська область межує з багатьма зонами, в яких ведуться активні бойові дії. Мисливці Дніпропетровщини, які займалися дозвіллям, зв’язаним зі спортивним полюванням та охороною мисливських угідь, одні з найперших відгукнулися на заклик до оборони нашої країни», — розповів Сергій Березань, заступник начальника управління з питань екології і природних ресурсів Дніпропетровської обласної ради.

Ще з 2014 року групи небайдужих членів Товариства активно брали участь в охороні мостів та переправ, чергуванні на блокпостах зі своєю власною зброєю та займалися виявленням диверсійних груп на території Дніпропетровської області, таким чином надаючи величезну допомогу військовим.

«Багато хто з членів Українського товариства мисливців і рибалок Дніпропетровщини пішла на фронт і зараз обороняє наші позиції. Штатні працівники УТМР, а саме єгері, завдяки своїм здібностям та набутому досвіду за час роботи в Товаристві зараз служать снайперами та розвідниками на передовій виконуючи завдання особливого призначення», — зазначив Сергій Березань.

Окрім того, мисливці області активно займаються збором та передачею на фронт, в першу чергу, теплого одягу, продуктів харчування та медикаментів.

«Треба відзначити Петропавлівську, Васильківську, Покровську, Синельниківську, Апостолівську районні організації УТМР, а також Криворізьку міжрайонну організацію УТМР, які допомагають військовим приборами нічного бачення, телевізорами, автотранспортом та ГСМ, а також всілякою волонтерською діяльністю», — підсумував заступник начальника управління з питань екології і природних ресурсів Дніпропетровської обласної ради.