Новини

Можливості для вступників: заклади вищої освіти Дніпропетровщини запрошують на навчання за спеціальністю «правоохоронна діяльність»

ВАЖЛИВА

Нині на Дніпропетровщині функціонує 3 заклади вищої освіти, які готують майбутніх працівників правоохоронних органів.

1️⃣ Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ – багатопрофільний заклад вищої освіти системи МВС України, який охоплює всі елементи ступеневої освіти: бакалаврат, магістратуру, аспірантуру, докторантуру, систему підвищення кваліфікації та післядипломної освіти.

Заклад здійснює підготовку фахівців для правоохоронних, правозахисних, судових органів, системи юстиції, органів державної влади, фінансових установ.

В університеті навчають майбутніх працівників поліції за державним замовленням, а саме:

🔹слідчих та спеціалістів з економіко-правової безпеки;
🔹оперуповноважених;
🔹спеціалістів превентивної діяльності.

Функціонує інститут права та інноваційної освіти, який здійснює підготовку за спеціальностями «Право», «Правоохоронна діяльність»: це майбутні юристи, захисники правопорядку, нотаріуси, судді та інші представники юридичних професій.

Підготовка фахівців у сфері захисту економіки, менеджерів фінансово-економічної безпеки, спеціалістів з юридичної та бізнес психології, фахівців в галузі публічного управління та адміністрування, міжнародних відносин та туризму за спеціальностями: «Менеджмент», «Економіка», «Публічне управління та адміністрування», «Психологія» та «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії».
Вступ на навчання за державним замовленням: НМТ або індивідуальна усна співбесіда на базі університету та іспит з фізичних здібностей.

Вступ на навчання за кошти фізичних та юридичних осіб: перший (бакалаврський) рівень – НМТ або ЗНО (2019, 2020, 2021), другий (магістерський) рівень МКТ/МТНК або ЄВІ/ЄФВВ (2019-2021). Для спеціальності «Правоохоронна діяльність» перший (бакалаврський) вступ за мотиваційним листом та другий (магістерський) рівень вищої освіти – вступні іспити на базі університету.

Вступ на навчання для військовослужбовців, поліцейських та осіб, залучених до сил територіальної оборони на другий (магістерський) рівень вищої освіти – вступні іспити на базі університету.
⠀⠀⠀
2️⃣ Університет митної справи та фінансів здійснює підготовку здобувачів вищої освіти за спеціальністю «Правоохоронна діяльність» галузі знань «Цивільна безпека» за першим (бакалаврським) та другим (магістерським). Навчання за спеціальністю «Правоохоронна діяльність» спрямоване на формування сучасних теоретичних знань та практичних умінь з питань забезпечення правопорядку, оволодіння професійними навичками протидії адміністративним та кримінальним правопорушенням, здійснення адміністративного провадження та досудового розслідування, зокрема, у сфері господарської діяльності.

Випускники ВНЗ успішно працюють на посадах керівного, оперативного та інспекторського складу в правоохоронних органах та різних державних інституціях України, зокрема, у підрозділах митних органів по боротьбі з контрабандою та порушеннями митних правил.

3️⃣ Донецький державний університет внутрішніх справ. Один з кращих закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання, що готує фахівців-правоохоронців для роботи в Національній поліції та юристів, економістів, управлінців – для цивільних установ.

Наразі Донецький державний університет внутрішніх справ продовжує свою роботу у містах Кривий Ріг та Кропивницький. Заклад надає можливість отримати престижну вищу освіту за кошти державного бюджету за спеціальностями:

🔸право (спеціалізація – досудове розслідування);
🔸правоохоронна діяльність (спеціалізації – кримінальна поліція; превентивна діяльність).

За кошти фізичних та/або юридичних осіб за спеціальностями: економіка (напрям підготовки – економічна безпека підприємств); публічне управління та адміністрування; право; правоохоронна діяльність. Освітні ступені – бакалавр та магістр. Освітньо-науковий ступінь – доктор філософії зі спеціальності 081 «Право» (кандидат юридичних наук). Форми навчання – денна та заочна.