Новини

Морально-психологічний клімат колективу – настанови від професіоналів: для Дніпропетровського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації ОТГ провели психологічний тренінг

msg-518201556-194534

У заході взяли участь представники територіальних громад Дніпропетровської області задля налагодження діалогу громад регіону із закладами освіти сфери медицини, які виховують молодих лікарів, і отримання знань, які сприятимуть налагодженню психологічного клімату в колективах.

«Ми всі нині переживаємо складний період, постійно зіштовхуємося з необхідністю долати непрості випробування та виклики воєнного часу. Особливе навантаження та надзвичайну відповідальність відчувають на собі керівники соціально -гуманітарної сфери. Вони мають оперативно вирішувати непрості питання з глибинним розумінням всіх процесів, водночас дбаючи про морально-психологічний стан людей. Адже здоров’я кожного окремо і гарний психологічний клімат колективів в цілому – запорука стабільного функціонування найважливіших сфер життєдіяльності установ, громад і країни. А отже, запорука мирного майбутнього, яке ми здобуваємо. Тож такі заходи надзвичайно важливі задля нашої стійкості та ефективної роботи на місцях», – наголосила начальниця управління з питань культури та спорту Дніпропетровської обласної ради Лілія Гиренко.

Відтак учасники долучилися до занять з психологами Дніпровського державного медичного університету, де обговорили питання як працювати з колективом та допомогти собі. А також познайомилися з напрямками роботи медуніверситету та «Наукового медичного ліцею «Дніпро».

«Виховання молодого покоління лікарів — надзвичайно важлива задача. Тому такі зустрічі сприятимуть прямому діалогу з громадами і залученню молоді до навчання в освітянських медзакладах. Діалог з громадами буде продовжено, «- говорить ректор медуніверситету Тетяна Перцева.