Новини

«Музика без меж»: у Дніпровській академії музики провели Міжнародний фестиваль академічного музичного мистецтва

msg-518201556-191540

Захід відбувся у його вже узвичаєному форматі «Європейського музичного форуму» за участі яскравих творчих індивідуальностей солістів та диригентів, викладачів низки майстер-класів і відкритих тематичних зустрічей з усіма поціновувачами академічного музичного мистецтва.

У перший день цьогорічного форуму провели концерт «Симфонічна весна», що означився у звуках симфонічного оркестру «THE FESTIVAL», під орудою диригента, народного артиста України Дмитра Логвина. Прозвучали композиції Й. Гайдна, Й. Брамса, К. Сен-Санса.

Другий день форуму було присвячено виконавському мистецтву гри на академічному інструменті – акордеоні. Концерт під назвою «Acco Italia» презентував виконавську майстерність лауреата міжнародних конкурсів, аспіранта Дніпровської академії музики Євгена Жили (творчий керівник – заслужений діяч мистецтв України Юрій Новіков). За участі квінтету струнно-смичкових інструментів та оркестру акордеоністів «Acco performance orchestra» (диригент Євген Жила), прозвучали твори італійських та українських композиторів, зокрема А. Вівальді, Р. Руджіері, П. Роффі, Н. Рота, В. Зубицького та інших.

У заключний день «Європейського музичного форуму» провели концерт великого духового оркестру Дніпровської академії музики (художній керівник та диригент Ігор Грузін). Прозвучали оригінальні композиції та аранжування відомих творів для оркестру духових академічних інструментів, зокрема «Духова весна» Р. Сауседо, «Танець невільника» Е. Чабріера, «Кімната танців» Д. Баквича, «Тема й фуга з путівника за оркестром для юного слухача» Б. Бріттена, Концерт для ударних інструментів з духовим оркестром С. Яджісава (соліст – лауреат міжнародних конкурсів В. Галабурда), «Опус для труби» К. Кнектела (соліст – лауреат міжнародних конкурсів Д. Княжицький).

Традиція проведення «Європейського музичного форуму» на фестивальній сцені Дніпровської академії музики була вкотре примножена у натхненності поколінь музикантів Дніпра.