Новини

«Міцного фундаменту і в роботі, і в житті» – Гліб Пригунов привітав будівельників області.

_MG_7980

Голова обласної ради Гліб Пригунов нагородив кращих представників будівництва та промисловості будівельних матеріалів. Вони традиційно відзначають своє професійне свято. З цієї нагоди у Дніпрі пройшли урочистості в театрі ім. Т. Г. Шевченка.

«Ми користуємось результатом Вашої праці кожну хвилину, – зауважив голова облради Гліб Пригунов, – саме під побудованими вами покрівлями, за побудованими Вами стінами, ми маємо відчувати себе комфортно і безпечно. Область обрала шлях капітального відновлення і будівельники грають в ньому одну з ключових ролей. Забудовники використовують сучасні технології, ставлять в пріоритет енергозбереження. Спільно прямуємо в бік європейських стандартів життя і будемо робити все можливе для розвитку будівельної галузі».

Зокрема, одним із нагальних питань для будівельної сфери є нестача кваліфікованих кадрів та еміграція робітників. Як один із шляхів вирішення, обласна рада займається впровадженням дуальної системи освіти у профтехнічних навчальних закладах. Коли студент робітничих спеціальностей 30% часу приділяє теоретичному навчанню у навчальному закладі, а 70% проводить на виробництві. Таким чином підприємці зможуть одразу готувати «під себе» висококваліфікованих спеціалістів. Загалом до проекту приєдналися 155 підприємств області, 13 з яких будівельні.