Новини

Науковому медичному ліцею «Дніпро» Дніпропетровської обласної ради цьогоріч виповнилося 30 років! 

IMG_20240314_104303_412

Ліцей – серед кращих навчальних закладів України. Його учні – члени Малої Академії наук, переможці обласних, всеукраїнських та міжнародних конференцій, конкурсів, олімпіад й мають публікації у наукових виданнях. Більшість з них стають студентами медичних вишів. Родзинкою у діяльності ліцею є літні хіміко-біологічні школи – інноваційна форма роботи з  обдарованими учнями.

«У нас навчаються 180 дітей, приймаємо їх з восьмого класу. Нині у нас працюють підготовчі курси офлайн для бажаючих успішно скласти іспити та вступити до нашого ліцею. Наші ліцеїсти –  надзвичайно мотивовані та розумні, як і педагогічний склад, серед якого і молоді вчителі, і кандидати наук, і професори. Усі разом ми робимо все можливе задля забезпечення найякіснішого процесу навчання», – директорка наукового медичного ліцею «Дніпро» Лілія Ковальова.

«Дніпро» одним із перших розпочав офлайн-навчання – ще минулого березня. У закладі обладнали яскраве укриття, створили там повноцінні класи, налагодили доставку смачної їжі на обіди. Завдяки цьому у медліцей повернулися майже всі ліцеїсти, які були за кордоном.

З нагоди ювілею  у ліцеї презентували проєктну роботу — STEAM-уроки: «Сніданок з’їж сам, обід розділи із другом, вечерю віддай ворогові» та  «Вплив концентрації розчинів на клітини».

За свою надзвичайну роботу педагоги отримали відзнаки Дніпропетровської обласної ради — нагрудні знаки та почесні грамоти.

«30 років – ще зовсім молодий вік, але вже є достатньо досвіду, щоб поділитися ним з іншими. Нехай і надалі у стінах ліцею молодь отримує важливі знання, робить великі відкриття, постійно дізнається щось нове і цікаве, проводить з ентузіазмом і чудовими ідеями своє дозвілля. Бажаю всім незгасимого оптимізму, цілеспрямованості, міцного здоров’я, невичерпних сил і невтомного бажання перемагати», – звернувся до педагогів ліцею заступник голови обласної ради по виконавчому апарату Андрій Соколов.

Злагоджена багаторічна робота колективу закладу та учасників освітнього процесу стала гарантією високого рейтингу ліцею не лише в області, а й в межах країни.