Новини

На базі Центру СНІДу створено Центр соціально значущих хвороб

003DCEFA-AFBA-47FA-B3AC-7DC1A4282CA1

❗️Згідно рішення сесії обласної ради заклад змінив назву, а також значно розширив перелік послуг та профіль лікарських спеціальностей. Хронічні вірусні гепатити, ВІЛ-інфекція, туберкульоз, TORCH-інфекції та захворювання, які передаються статевим шляхом. Відтепер діагностику, вакцинацію та різнобічне консультування по цим хворобам можна отримати саме тут.
❗️У центрі наразі приймають інфекціоніст, дерматовенеролог, гінеколог, терапевт, фтизіатр, психолог, сімейний лікар. Безкоштовний прийом вузьких фахівців здійснюється за умови направлення сімейного лікаря. Також тут успішно працює сучасна лабораторія, де проводять аналізи на ВІЛ, вірусні гепатити, COVID-19, TORCH-інфекції та інші. Соціально значущі хвороби відносяться до числа найбільш актуальних проблем у сучасній системі охорони здоров’я та становлять основну загрозу для здоров’я населення.
Саме тому створення такого Центру надважливе, розповідає директор Ірина Чухалова: «В усьому світі більшість медичних проблем вирішується амбулаторним шляхом. Тому створення вищезазначеного Центру, який на сьогодні єдиний такого роду в області, є важливим кроком в умовах трансформації галузі охорони здоров’я на шляху до сучасної медицини».
Адреса: м. Дніпро, вул. Бехтерева, 1 (Тел.056-756-86-00 , 068-525-88-99)