Новини

На Дніпропетровщині зафіксували 240 випадків насильства щодо дітей

6

Про це говорили на міжнародному форумі «Припинення гендерно зумовленого насильства починається з тебе» у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Захід провели до акції «16 днів проти насильства». Його відвідали курсанти і поліцейські, фахівці сфери юстиції, депутатки Дніпропетровської обласної ради, представники територіальних громад області, що опікуються питанням гендеру.

«Все більше ми говоримо і чуємо про гендерно зумовлене насильство. Про це говорять ЗМІ, соцмережі, психологи, волонтери, військові, медики, представники громадянського суспільства. Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреша закликав покінчити з насильством щодо жінок до 2030 року. Та говорячи про насильство сьогодні, ми кажемо не лише про жінок. Це явище не має статі і віку. Воно не залежить від статків, місця роботи. Від нього потерпають й чоловіки, й люди поважного віку, і що найстрашніше – діти. Тож маємо докласти всіх зусиль, аби подолати цю проблему», – поділилася Лілія Гиренко – начальниця управління з питань культури та спорту Дніпропетровської обласної ради.

Форум пройшов у колаборації університету і апарату Консультативної місії ЄС (КМЄС) в Україні. Модерували захід Гізела Дуеттінг – гендерна радниця – керівниця апарату КМЄС та помічниця ректора, професорка Лариса Наливайко. Серед доповідачів були Осе Янсон – представник підрозділу поліції Консультативної Місії ЄС – Україна. Також учасників вітали: Катерина Левченко – Урядова Уповноважена з гендерної політики, Рольф Холмбо – голова Консультативної Місії ЄС в Україні, Наталія Новікова – членкиня правління Української асоціації представниць правоохоронних органів.

Усі разом – об’єднали зусилля навколо обговорення проблем гендерно зумовленого насильства, зокрема, домашнього насильства, особливо в умовах воєнного стану.