Новини

На Дніпропетровщині наступного року відкриють чотири МГБ

E14449DA-D2B1-499D-AA3E-627D85C152FF

У Кривому Розі, Вакулівській, Васильківській та Миколаївській громадах у 2022-му з’являться малі групові будинки. Ця форма виховання — альтернатива дитячим прихисткам та інтернатам.

«Дніпропетровщина лишається лідером за темпами будівництва малих групових будинків. Їх зводимо за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Головна відмінність МГБ — умови життя, які наближені до сімейних. В них працюють вихователі, соціальні педагоги, за запрошенням — психологи. Дитина живе у комфорті та затишку. Ходить до звичайної школи, відвідує магазин, вчиться бути відповідальною, самотужки готувати їжу, підтримувати порядок в кімнаті. В області вже діє 5 таких будиночків, де мешкає 39 дітей-сиріт та тих, хто позбавлений батьківського піклування. Ще 4 МГБ, які зведені «з нуля» відкриємо наступного року. Загальна вартість робіт цих об’єктів — 60 млн грн. Це кошти з обласного бюджету та державна субвенція», — розповів голова обласної ради Микола Лукашук.

Малі групові будинки розраховані на 10 вихованців. Усередині є спільні кімнати, вітальня, ігрова зона, кухня та їдальня. А ще — тераса зі спортивним інвентарем, гойдалками та ігровим майданчиком.