Новини

На Дніпропетровщині — новий очільник Нацгвардії

!_MG_5043

Сьогодні у Дніпрі відбулась урочиста церемонія призначення керівника Центрального територіального управління Нацгвардії. Ним став генерал-лейтенант Гордійчук Володимир, якого представив командувач Національної гвардії України Микола Балан.

Гліб Пригунов, голова обласної ради, привітав нового очільника центрального управління Нацгвардії:

«Ми вітаємо з призначенням та з поверненням Володимира Івановича, адже саме тут він проходив службу у 2014 році. В той час, коли Україна стикнулася із загрозою війни. І завдяки, в тому числі, вмілим та скоординованим діям Національної гвардії ми вистояли. Впевнений, що і зараз під керівництвом Володимира Гордійчука, мир, добробут та порядок будуть в нашому місті та в області!» .

Володимир Гордійчук у 1996 році закінчив Київський інститут Військово-Повітряних Сил України, а у 2012 отримав диплом магістра Академії внутрішніх військ МВС України. Пройшов всі основні командирські посади від командира взводу до командира полку, першого заступника начальника територіального управління Національної гвардії України – начальника штабу, Начальника Західного територіального управління.

Виконував конституційний обов’язок в зоні проведення АТО, разом з підпорядкованим особовим складом військової частини 3036 приймав участь у зачистці міст Луганської області від незаконних збройних формувань, зокрема міста Лисичанськ.

За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, нагороджений Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступіня.