Новини

На Дніпропетровщині формують нове покоління фахівців з реабілітації

msg-518201556-198141

В умовах війни виникає велика потреба у кваліфікованих фахівцях у сфері реабілітації, психології, ерготерапії. Ветеранам та цивільним, котрі постраждали від ворожої агресії, необхідна їхня професійна допомога.

«Створена нами мережа реабілітаційних закладів на Дніпропетровщині потребуватиме все більше відповідних кадрів. Тож кожен, хто обере для себе шлях медичних працівників, стане частиною команди, яка будуватиме нове майбутнє України. Дякую всім, хто докладає зусиль, щоб українські діти отримували якісну освіту задля розвитку нашої держави», – сказав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Враховуючи актуальність питання, Дніпропетровська обласна рада ініціювала профорієнтаційний захід для школярів п’яти громад області.

«Для нас важливо, щоб наші заклади охорони здоров’я були забезпечені спеціалістами, котрі дбатимуть про фізичне відновлення та ментальне здоров’я мешканців регіону, захисників і захисниць. Тому ми разом з асоціацією територіальних громад області розробили проєкти, за якими знайомимо дітей і дорослих з можливостями отримання нових професій, перенавчання, працевлаштування. Всі разом робимо все можливе, аби найважливіші галузі у подальшому мали кваліфікованих фахівців, котрі надаватимуть якісні послуги та розвиватимуть Дніпропетровщину», – зауважила начальниця управління з питань культури і спорту Дніпропетровської обласної ради Лілія Гиренко.

Відтак у Дніпровському медичному університеті майже двісті старшокласників мали можливість ознайомитися з особливостями роботи важливих у теперішніх реаліях професій реабілітологів, медичних психологів, ерготерапевтів та умовами навчання на профільних факультетах цього вищого навчального закладу.

«Саме на ці спеціальності є вакансії, вони будуть і надалі. Тож навчання за цим фахом – це майже стовідсоткова гарантія на успішне працевлаштування у майбутньому», – поділилася ректор медичного університету Тетяна Перцева.