Новини

На Дніпропетровщині щеплення від КОВІДу почнуть отримувати люди категорії 65+

F190CA58-5640-4D9F-8AEA-1F84E382485C

Для вакцинації пріоритетних груп та людей віком 65+ на Дніпропетровщині цього тижня почнуть застосовувати вакцину AstraZeneca, виробництва Південної Кореї. Вона прийшла на заміну індійській CoviShield, якою до цього вакцинували медиків, військових й літніх людей, старших за 80 років.

«Учора регіон отримав 29 тисяч доз AstraZeneca та 1 170 доз КОМІРНАТІ. Останньою продовжать щеплювати людей 80+ (зокрема, це мешканців, що перебувають у будинках для престарілих), далі нею вакцинуватимуть працівників ДСНС та прикордонників», — розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Корейська AstraZeneca в регіоні застосовуватиметься вперше. Вона має ідентичний до попередньої індійської AstraZeneca та Covishield склад. Відтак, запевняють у МОЗ, люди, які зробили перше щеплення проти COVID-19 вакциною AstraZeneca/Covishield, можуть без перешкод робити друге щеплення вакциною AstraZeneca, виробленою у Південній Кореї.

Наразі загалом з початку вакцинації на Дніпропетровщині щеплено 40 829 осіб.

Для роботи в стаціонарних пунктах щеплення навчено 205 бригад (лікар, медична сестра) та 56 мобільних бригад. Всього відкрито 205 стаціонарних пунктів щеплення.