Новини

«Несанкціоновані підключення до мереж водопостачання є нагальною проблемою», — заявляють в Кам’янському водоканалі.

126291221_3907246942627900_7622125991666410752_n
Деякі мешканці міста інколи самостійно приєднуються до мереж. Тому КП «Кам’янський водоканал» ДОР» відключає абонентів, які не заключаючи договірних відносин з підприємством, незаконно користуються водопостачанням.
Так сьогодні були проведені роботи по відключенню від мереж несанкціонованого підключення з підвалу дому по вул. Ціолковського, 274 до окремої будівлі. Підключення було від’єднано, демонтовані частини водопровідних мереж.
Стаття 188 – 1 ККУ передбачає покарання за крадіжку води у вигляді штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років. Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або якщо вони завдали шкоду у великих розмірах, караються позбавленням волі на строк до трьох років.
У водоканалі нагадують, що послуги з централізованого водопостачання та водовідведення відповідно до вимог Закону України «Про житлово-комунальні послуги» та Закону України «Про питну воду та питне водопостачання» надаються виключно на договірних умовах. Інакше, це справжня крадіжка води у громади.