Новини

Нова школа у Слобожанському

118616791_3662375140448416_1010201696141439377_n
1 вересня  тут сядуть за нові парти понад 850 учнів.
Вперше поріг школи переступлять учні 7 перших класів. В кожному з яких майже по 30 дітей.
Сьогодні тут зібралися всі, хто причетний до її будівництва, аби вже мати 100% впевненість у готовності школи приймати учнів.
Просторі класи, оснащені новим обладнанням, лінгафонні кабінети, мультимедійний кабінет замість бібліотеки, кабінет психолога, спортивна зала, оснащена вентиляцією, скляний ліфт для дітей з інвалідністю, який був замовлений за спеціальним проектом в Австрії.
Школа побудована з використанням новітніх енергозбережних технологій. Харчоблок оснащений надсучасним обладнанням та системою очистки води для приготування їжі. Окрему увагу приділили безпеці, тут встановлено 54 камери відео спостереження з середини та зовні.
Загальна вартість будівництва понад 120 мільйонів, з яких більша частина – це гроші Слобожанської громади, решта – обласного бюджету.
Зараз в школі добудовується спортивний стадіон, а на подвір’ї вже висаджені рослини і газон, влаштована система поливу.
«Це якраз приклад того, як раціонально громада використовує свої гроші. В цій школі все зроблено з любов’ю, яку тільки могли сюди вкласти дорослі люди. Це нестандартний простір, який буде сприяти розвитку особистостям», — Святослав Олійник , голова Дніпропетровської обласної ради.
«25 років ми чекали на цю школу. Це один з найкращих добутків нашої громади. В цих стінах будуть навчатися майбутні інженери, агрономи, педагоги. І головне – ті, хто буде в подальшому розвивати нашу Слобожанщину», — Іван Камінський , голова Слобожанської ОТГ.