Новини

Новий аеропорт, дорога на Київ, метро та субсидії на комунальні послуги – гроші на це Дніпропетровщина отримає з Державного бюджету 2019 року.

Слайд8
Бюджет Дніпропетровщини сьогодні затвердили на XV сесії облради. Важливою частиною фінансувань майбутнього року стали державні субвенції. Окрім стандартних статей видатків є і деякі важливі спрямування.
 
Наприклад, бюджету м. Дніпро буде виділено на продовження будівництва метрополітену 1 392 000 000 грн. Також передбачені кошти на проектування та будівництво аеропорту “Придніпров’я” у Дніпропетровській області – 200 000 000 грн.
 
Важливим пунктом стане енергосубвенція. У 2019 році у зв’язку із поетапним запровадженням монетизації пільг та субсидій населенню кошти енергосубвенції в цілому по Україні складають 55, 1 млрд грн. По області – 2,2 млрд грн.
 
Основними сферами, які отримають субвенції з державного бюджету стали освітня та медична. Обсяг медичної субвенції на 2019 рік збільшено на 225,8 млн грн, освітньої — на 10 млн грн. Вперше у складі медичної субвенції враховано цільові видатки для медичного обслуговування внутрішньо переміщених осіб у сумі 21,6 млн грн.
 
По галузі освіти вперше у складі освітньої субвенції передбачені кошти для 34 інклюзивно-ресурсних центрів області в сумі 35,4 млн грн. для надання якісних, сучасних та доступних послуг особам з особливими освітніми потребами. Обсяг субвенції на ремонт доріг для області збільшено у порівнянні з 2018 роком на 24,7% (загальна сума — 690,5 млн грн).
Крім того, передбачено видатки на дорогу Дніпро — Царичанка — Кобеляки – Решетилівка у сумі 2,0 млр. грн.
 
«Я вдячний всім депутатам Верховної Ради, які підтримали ці спрямування і домоглися виділення коштів для нашої області. Таким чином, вперше за роки незалежності такі, вкрай важливі інфраструктурні об’єкти, будуть реалізовані», — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.