Новини

Новий центр інноваційної хірургії, опорна школа, будівництво об’їзної дороги та новий рекорд України – про головне з робочого візиту президента України

IMG_6661
Візит до Дніпропетровської області розпочався з інспекції будівництва дороги державного значення «Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя-Маріуполь». Перші 12 кілометрів траси мають бути побудовані цього року. Президент наголосив, що саме децентралізація дозволила спрямувати кошти на будівництво доріг з місцевих та обласних бюджетів. Важливо, що реконструкція та ремонт автошляхів є пріоритетом для держави.
Далі — урочисте відкриття реконструйованої опорної школи №1 у СМТ Солоне. Інтерактивні «розумні» дошки, спеціальне навчальне обладнання, нові яскраві меблі, комфортні теплі класи, а ззовні сучасна ігрова зона, нове футбольне поле із штучним покриттям, красива доглянута територія. Таку надсучасну споруду за кошти з державного, обласного та місцевого бюджетів звели у найкоротші строки за новітніми стандартами. Президент Петро Порошенко зазначив: «Велике щастя бачити щасливі обличчя дітей, які дивляться на нову модернізовану українську школу». І додав, що Україна із запровадженням освітньої реформи поступово входить до європейського освітнього простору.
Вже традиційно, очільник держави завітав до обласної клінічної лікарні ім. Мечникова та поспілкувався з її фахівцями. Усі разом вони оглянули перший інноваційний хірургічний центр, до якого входитимуть профільні хірургічні відділення, планові та ургентні операційні блоки, ангіографічний комплекс та навчальна частина. Відтепер планові та ургентні операції за світовими стандартами можна буде робити тут у Дніпрі.
Всі представники влади взяли участь у молебні за Україну та єдину помісну православну церкву у Єпархіальному храмі на честь ікони Божої Матері «Несподівана радість» УПЦ КП. Молебень провів Єпископ Дніпропетровський і Криворізький Симеон. Завершенням насиченого візиту став флешмоб до Дня вишиванки між будівлями Дніпропетровської обласної ради та обладміністрації. Понад 1,5 тисячі людей встановили новий рекорд України, виклавши «живу» вишиванку. Петро Порошенко та представники влади різних рівнів привітали місто і країну із національним святом!
Голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов зазначив: «Сьогодні наш очільник держави особисто побачив чому Дніпропетровщина вважається однією з областей-лідерів реформи децентралізації. Будівництво масштабних об’єктів, сучасний підхід до проектів та глобальні плани на майбутнє. Вдвічі приємно, що огляд об’єктів припав на світле і яскраве національне свято День вишиванки! Вітаю всіх українців. Ми пишаємося своєю культурою!».