Новини

Обласна влада передала рятувальникам Дніпропетровщини нове спеціалізоване авто.

!_MG_1694
Сьогодні на зборах керівного складу цивільного захисту населення голова обласної ради Гліб Пригунов спільно із заступником голови ОДА Олегом Кужманом нагородили кращих рятувальників області. Окрім цього передали новий автомобіль, придбаний за майже 2 000 000 гривень з обласного бюджету.
Машина оснащена обладнанням призначеним для роботи в максимально задимлених приміщеннях та на масштабних пожежах. Є спеціальний насос для витяжки диму. Завдяки мобільності рятувальники можуть підряджати свої балони, не відходячи від місця надзвичайної події. Такий автомобіль в Україні придбаний вперше, наголошує голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов: «Ми кожного дня стикаємося з новими викликами зі сторони цивільного захисту населення. Велика кількість надзвичайних ситуацій потребує технічного оновлення цієї служби. Ми кожного року робимо кроки для покращення матеріально-технічного стану. У 2018 на потреби служби з обласного бюджету було виділено 7,5 мільйонів гривень. Цього року ця сума збільшилась – 9 мільйонів. Тож надалі процес модернізації буде продовжуватися».
На зборах керівників єдиної служби цивільного захисту населення підвели підсумки 2018 та окреслили головні плани на наступний рік. Серед головного: подальша розбудова цивільного захисту в ОТГ області, здійснення заходів щодо відновлення захисних споруд, модернізація місцевої системи оповіщення та інформування населення.
Гліб Пригунов підсумував: «Від трьох з половиною мільйонної області хочу подякувати рятувальникам за вашу службу та відвагу. Все, що пов’язано з безпекою, це, перш за все, — заслуга людей! А вже потім – машин та обладнання!».