Новини

Обласна рада вивчає нові технології водозабезпечення

2

Делегація Дніпропетровської обласної ради взяла участь у першому в Україні міжнародному господарському форумі ,,Smart-city та екосистема”. Заступник голови облради Валерій Безус та керівники водоканалів регіону долучилися до нових знать та сучасних якісного водо забезпечення.

Міжнародні підходи допомагають розв’язати ключові проблеми у галузі водопостачання та водовідведення.

Програма Форуму була присвячена обговоренню найактуальніших тем у водопровідній галузі та ознайомленню учасників з інноваціями в міській інфраструктурі, технологіями енергозбереження та відновлюваних джерел енергії, сучасним обладнанням водопостачання та водовідведення.

3

Учасники обговорили відкриття регіональної Асоціації ,,Укрводоканалекологія” у м. Дніпро. Її завданням буде вирішення питань забезпечення населення якісною питною водою, координації й поєднання виробничої та наукової діяльності, покращення екологічного стану водних ресурсів в Україні, зокрема, області.

Також було обумовлено формат співпраці між Дніпропетровською, Івано-Франківською та Тернопільською областями з метою обміну досвідом та практиками.

Під час заходу Валерій Безус анонсував проведення Конференції у березні 2018 року у м. Дніпро, яка буде присвячена Всесвітньому Дню Води, та подальше створення регіонального відділення Асоціації ,,Укрводоканалекологія” на базі Дніпропетровської області.

«Без води жити не можливо – це прописна істина. Уточнюючи її, скажу – не можливо жити без якісної води. На жаль, багато екологічних та виробничих проблем стоїть на шляху між доброю водою та її отримувачами – жителями нашої області, зокрема. Саме тому з боку обласної ради ми докладемо максимум зусиль, аби оновити систему, вирішити екологічні питання, удосконалити очистку води і методи її постачання у домівки людей!» — зазначив Валерій Безус.