Новини

Обласна рада: забезпечити безперебійним водопостачанням Кам’янське

photo_2019-12-09_16-12-29-2

Керівництво області та міста Кам’янське дійшли згоди стосовно об’єднання КП «Аульський водовід» із КП «Міськводоканал» у єдине підприємство. Вищеназвані установи і зараз де-факто є єдиним комплексом, що забезпечують водою близько мільйона мешканців міста та інших населених пунктів. Об’єднання вищеназваних установ дозволить ефективніше управляти мережами та оптимізувати витрати з міського бюджету.

До цього місто Кам’янське було неспроможне витрачати мільйони гривень на дотацію КП «Міськводоканал» , що призвело до великих заборгованостей перед КП «Аульський водовід», ДТЕК «Дніпровські електромережі» та іншими.

«Для нас забезпечення безперебійним водопостачанням жителів Кам’янського є важливим питанням, і в обласного бюджету більше можливостей, ніж у міста для дотації КП «Міськводоканал», а місто, в свою чергу, ті кошти, які дотував КП «Міськводоканалу», зможе спрямувати на вирішення соціальних питань», — коментує заступник голови облради Володимир Тюрін.

Відповідне рішення про об’єднання водоканалів винесуть на наступній сесії обласної ради цього тижня . Тоді ж будуть голосувати і за бюджет на 2020 рік, в якому передбачено понад 70 млн грн на реконструкцію систем водопостачання у Кам’янському.