Новини

Обласна рада започаткувала студентам стипендії та гранти на облаштування гуртожитків

img_0154

Студентське самоврядування Дніпропетровщини плідно співпрацює з обласною радою, самостійно ініціює зустрічі для вирішення проблемних питань навчання та побуту. Чергову зустріч провели днями в обласній раді. На ній торкнулись гострих питань, які зараз хвилюють студентів та обговорили шляхи їх вирішення.

Зокрема, молодь цікавило вироблення механізму отримання стипендій студентам, організація та проведення Всеукраїнського з`їзду органів студентського самоврядування, вирішення матеріально-технічних питань гуртожитків (водопостачання, освітлення тощо).

Аби підтримати на відзначити студентів та молодь, надати допомогу у вирішенні їх актуальних проблем обласна рада прийняла зміни до програми «Молодь Дніпропетровщини» на 2012 – 2020 роки. Програма передбачає надання стипендій для талановитих студентів регіону, які хочуть навчатися, мають своє унікальне бачення та гідні напрацювання і пропозиції,але не може реалізувати себе на повну через брак коштів. А також виділення грантів на покращення матеріально-побутових умов у гуртожитках.

Також цього дня всі керівники студрад регіону отримали від голови облради сертифікати на комп’ютерну техніку.

«Молодь має бути ініціатором вирішення своїх питань, а наше завдання їх підтримати. Мета спільних зустрічей – перейти від слова до конкретних справ. Зміни до програми, які ми прийняли, передбачають значні кошти на відзначення молодих громадян області у вигляді премій Дніпропетровської обласної ради, цінних подарунків як матеріальне заохочення за досягнення в різних сферах суспільного життя, професійній діяльності, активну участь у розбудові регіону. Це світова практика, коли держава підтримує та заохочує талановиту молодь. Таким чином ми хочемо підтримати ініціативу молодих людей зробити свої вузи, гуртожитки кращими та комфортнішими. Ми готові до конкретної співпраці і допомоги», — зазначив на зустрічі голова облради Гліб Пригунов.

img_0051 img_0117img_0002