Новини

Обласна рада презентувала інвестиційні пропозиції Міжнародному трейд-клубу.

IMG_4960

Нині він об’єднує близько 60 посольств та міжнародних організацій. Його задача – поширювати для іноземного бізнесу інформацію про економічний потенціал територій.
❗️Зараз Дніпропетровщина займає перше місце в Україні по об’єму прямих іноземних інвестицій. Станом на кінець 2019 року цей показник склав 5,4 млрд дол. У лютому 2020 року область увійшла до ТОП-10 міжнародного рейтингу журналу FDI Intelligence в категорії — Стратегія залучення прямих інвестицій.
«Дніпропетровщина — перспективний та фінансово спроможний регіон. Нам є до чого прагнути, тому ми зацікавлені встановлювати міцні ділові контакти між українськими та іноземними бізнесменами. Пріоритетним є збільшення інвестицій, відкриття нових ринків збуту, створення сучасних підприємств та впровадження новітніх технологій» — Директорка Дніпропетровського інвестиційного агентства обласної ради Валентина Затишняк.
❗️В презентованих інвестиційних пропозиціях розраховані: тривалість проекту, його цілі, економічні показники, дохід та період окупності для потенційних інвесторів.
Наприклад,
📌у Верхньодніпровську функціонує виробництво холодильних агрегатів. Планують створити нові комплекси для масштабнішого виробництва та обслуговування промислового холодильного обладнання. Необхідний інвест капітал – 59 млн дол.
📌 у Петриківському районі працює фермерське господарство, що випускає фрукти, ягоди, овочі, зернові. Тут необхідно побудувати комплекс з регульованим газовим середовищем на 5 000 тонн для зберігання продуктів. Потрібний капітал – 7,6 млн дол, з яких 2,1 млн – це ресурси компанії.
📌 також презентували проект з будівництва авіаційно-вантажного терміналу на території АТК «Южмашавіа», створення виставкового, концертного та спортивного центру «Метеор» та інші.
Більше інформації дізнавайтесь на сайті DIA dia.dp.gov.ua